perjantai 21. huhtikuuta 2017

Vesihelmet - empiirinen tutkimus

Törmäsin jossain koristeita googletellassani vesihelmiin ja tajusin, että nehän tulisivat halvemmaksi kuin koristetimantit, joita olin ensin ajatellut pöytäkoristeisiin. Vain 10 grammaa vesihelmiä turvotetaan 1,5 litrassa vettä 8-10 tuntia ja jäljelle jäänyt vesi valutetaan pois. Niitä saa eri värisenä tai vaikka "jäämurskana". En ensin meinannut vielä edes tilata niitä, mutta kun Emmille aloin niistä puhumaan, niin molempien uteliaisuus heräsi ja oli sitten pakko tilata heti että niitä pääsee kokeilemaan 😁 Tilasin vesihelmet täältä. Paketti tuli todella nopeasti tilauksesta, joten sen puolesta voin kyllä kyseistä putiikkia suositella 😃


Eniten mietityttää, että "kuivuvatko" helmet ja jos, niin kuinka nopeasti? Lähinnä siksi, että kuinka ajoissa ennen häitä niitä voi alkaa turvottelemaan. Sain paketin siis eilen ja tänään 20.4.17 klo 11.30 alkoi vesihelmien testaus. Laitoin 10 pientä helmeä 0,33 litraan vettä ja herätyskellon soimaan 8 tunnin päähän. Jos purkin etikettiä on uskominen, helmien pitäisi paisua 150 kertaiseksi.

                            

Edit. klo 12:30
Katsoin siis tunnin jälkeen tuohon vesilasiin ja olin aivan varma että nuo 10 kappaletta olivat kadonneet ja liuenneet veteen, joten laitoin uuden erän turpoamaan. Tällä kertaa laitoin 10g satsin toiseen astiaan johon 1,5L vettä. Kuitenkin kun katsoin uudelleen tarkemmin, niin kyllähän ne helmet siellä lasin pohjalla ovat, ne olivat muuttuneet vain todella, todella läpinäkyviksi 😂 tässä kuvia uudesta isommasta erästä. Näistä huomasi heti että alkoivat turpoamaan ja nämä eivät kyllä niin vain katoakaan 😁

                         

Edit. klo 20.30
Nyt se ensimmäinen 10 kappaleen satsi on ollut turpoamassa 9h ja tämmöiset niistä tuli. Annan niiden olla vielä tunnin ja jos ne vielä tuosta kovasti turpoavat, laitan vielä uuden kuvan. Noi on todella läpinäkyviä että saapi nähdä kun se isompi satsi valmistuu, että miltä nuo näyttävät jossain esim. lasipurkissa.


Edit. klo 22:30
Nyt on koko satsi valmis, tämän verran tuli siis 10 grammasta ja tän näköisiä ne ovat lasisessa vesikannussa. Eipä nuo pöllömmältä näytä ihan semmoisenaankaan, mutta kivemmalta näyttäisi jos sinne laittaisi jonkun valon sekaan 😃 tuossa toisessa kuvassa on siis kännykän taskulamppu tuolla takana.

                           

Edit. seuraava päivä klo 12:00
Helmet ovat olleet nyt siis yön yli tuossa vesikannussa ja tuntuvat edelleen kosteilta. Valutin kannusta pienen tipan vettä pois. Tällä kokemuksella on varmaan parasta turvottaa helmet edellisenä yönä ennen häitä. Katsotaan nyt kuinka nopeasti nuo alkavat kunnolla kuivua, yksi vaihtoehto on pitää ne häissäkin koko ajan vedessä. Sami muuten halusi illalla tuhota yhden helmen testiksi että purskahtaako sieltä sisältä vettä, mutta niinkuin arvelin, helmi on kokonaan vain geeliä.

Edit. viikko turvotuksesta
Helmet ovat edelleen tuossa samassa kannussa, tuntuvat kosteilta eivätkä ole muuttuneet mitenkään.

Edit. kuukausi turvotuksesta
Kannussa päällimmäiset helmet ovat alkaneet kutistua, muuten kaikki näyttää samalta.

Edit. kaksi kuukautta turvotuksesta
Kaadoin vesihelmet noin viikko sitten laakeampaan astiaan ja johan alkoi tapahtua! Kaikki helmet alkoivat kutistua ja kun huomasin että osa oli kuivunut alkuperäiseen kokoonsa astian reunoihin kiinni, heitin helmet menemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti