torstai 7. joulukuuta 2017

Fujifilm Instax Mini 9

Kun pari viikkoa sitten vietettiin Black Fridayta, päätin itsekin tällä kertaa osallistua ja ostaa... jotain. Niin, mulla ei aamulla ollut vielä hajuakaan mitä sitä ostaisi mutta oli semmoinen shoppailufiilis että jotain oli ostettava 😁 Muistelin nähneeni Häät 2018 -Facebook ryhmässä keskustelua parhaista BF tarjouksista ja lähdin sitä keskustelua metsästämään, kun silmiini osuikin aloitus jossa kerrottiin Instax Mini 8:n olevan Gigantissa vain 49e. Menin samantien Gigantin sivuille, mutta kun kello oli jo 10 aamulla, se oli jo loppuunmyyty. Onneksi luin sen keskustelun loppuun, sillä joku vinkkasi että se on myös CDON.comissa alessa, 55e. Olin varma että se on sieltäkin loppu, mutta onneksi kävin katsomassa, sillä sitä löytyikin vielä. Kaiken lisäksi se ei ollutkaan Instax Mini 8, vaan uudempi versio 9. Ja mä sain sen tänään!

Tässä se nyt on! Väri ihana Flamingo Pink!

Piti heti guuglettaa että mitä eroa niillä kahdella on ja löysin vain tämän Youtube videon. Video on englanniksi, mutta kerron tässä tärkeimmät seikat. Jos sitä videota on uskominen, 8:n valmistus on kokonaan lopetettu. Tieto sinänsä tuli aika puskista, kun kaikissa suomalaisissa nettikaupoissa missä olen tuohon kasiin törmännyt, myydään sitä edelleen samalla vanhalla hinnalla enkä ole aiemmin törmännyt missään muualla tuohon ysiin.

Unboxed.

Ysissä on kuitenkin täsmälleen sama tekniikka ja ulkokuori kuin kasissakin, siihen on lisätty vain pari pientä parannusta. Toinen niistä on pienen pieni selfie-peili linssin vieressä (kuva alla), joka helpottaa huomattavasti selfieiden ottamista. Ilman sitä kuvan ottaminen on aikamoista hakuammuntaa. Kun otat selfietä ja näet itsesi peilistä, pitäisi kuvan osua kohdilleen. Toinen parannus on erillinen linssi joka napsautetaan kameran kiinteän linssin päälle. Sen avulla voi ottaa kuvia lähempää, 35-50cm etäisyydeltä. Myös ranneremmi on vaihdettu toisenlaiseen, mutta se nyt ei periaatteessa liity itse kameraan..

Edestä ja takaa.

Erillisen linssin kanssa.

Kameran mukana ei tule filmiä jolle kuvat tulostuvat, vaan ne täytyy tilata erikseen. Pienen hintavertailun jälkeen, suomalaisista verkkokaupoista halvimmat filmit löytyy Kärkkäiseltä, 2 x 10 kappaleen settejä maksaa 17,90€. Tuossa videolla kuitenkin vinkataan että halvimmat filmit löytyy Amazonista ja sieltä meinasin itsekin niitä tilata. Pikaisella selauksella tuo samainen 20kpl setti maksaa siellä 12,50$ eli euroina noin 10,50. Ei todellakaan paha eihän? Sieltä löytyy myös 10 kappaleen paketteja joissa reunat on eri värisiä esim. mustia tai niissä on erilaisia kuvioita, myös jouluteemaisia löytyy. Itse taidan kuitenkin tilata ihan valkoisia ja jonkunlaisen value packin.

Luettuani pikaisesti käyttöohjeet (mitä ei muuten ollut suomeksi ollenkaan), vaikuttaa kameran käyttö erittäin helpolta. 10 kappaleen filmikasetti sisään, kamera päälle ja kuvia ottamaan! Kamera säätää valoituksen itse, mutta sitä voi muuttaa myös manuaalisesti. Kameran takapuolella näkyy myös montako kuvaa voit vielä sillä kasetilla ottaa.

Ja nyt kun olen saanut kameran hyppysiini en millään malttaisi olla kokeilematta sitä! Kaipa sitä filmiä on tilattava piakkoin, mahdollisesti jopa heti 😁 Yksi hauska idea voisi olla ottaa tuolla kameralla kuvia häiden suunnittelusta ja toteutuksesta ja laittaa ne esille sitten hääjuhlaan! Suunniteltiin hääporukan kesken mm. paljukekkereitä ja vähän ajattelin niitä tuohon tammi-helmikuulle, niin voisi tuolle kameralle olla jo silloin käyttöä 😉

TJ 205 päivää

1 kommentti:

  1. Hei ihana hääbloggaaja! On taas aika muistaa teitä hääbloggaajia ja haluammekin vinkata sinulle, että Vuoden Hääblogi 2018 -nimeämiset ovat käynnissä osoitteessa https://lovemedo.fi/entry/vuoden-haeaeblogit-2018

    Iloista joulunodotusta ja onnea kisaan! Toivottavasti nähdään häämessuilla Kaapelitehtaalla!

    Fanny/Love me do - Hurmaavan erilainen häätapahtuma

    VastaaPoista