perjantai 1. syyskuuta 2017

Kirkon varaus

Täällä Lohjalla pääsee kirkkoa varaamaan seuraavalle kesälle aina vasta 1.9. ja tänään kävin siis Kirkkoherranvirastossa vihdoin varaamassa sen kirkon. Itkin myös tänään ekaa kertaa häiden takia, enkä valitettavasti ilon kyyneliä...

Tajusin eilen että olin aikaisemmin tällä viikolla tulostanut jo valmiiksi kutsuihin kaikki tekstit, eli siis myös sen jossa kerrotaan vihkimisen kellonaika. Ei siinä muuten mitään, mutta en tulostanut niitä normipaperille, vaan oltiin käyty erikseen ostamassa sitä Sinellistä enkä edes ollut vielä varma monelta vihkiminen on! Olin kuitenkin aika varma että saadaan se haluttu klo 14, en uskonut että meidän päivä olisi kovin suosittu. Ja empä olisi voinut olla enempää väärässä..

Herättiin Aavan kanssa aamulla vähän kahdeksan jälkeen. Kirkkoherranvirasto aukesi 8.30 ja me lähdettiin ajamaan sinne hieman ysin jälkeen. Siellä virkailija oli juuri puhelimessa ja otti minut sen jälkeen. Kun sanoin että haluan varata kirkon 30.6.18, virkailija sanoi että se onkin ollut suosittu päivä ja oli juuri puhelimessa antanut sille päivälle jo toisen ajan! Ja tietysti se mun himoitsema klo 14 oli jo varattu. Jos olisin ollut paikalla 10 minuuttia aiemmin, oltaisiin saatu edes 14.45 joka meni siis juuri siinä puhelussa jonka virkailija lopetti ennen minua. Seuraava aika oli vasta 15.30 ja mun päässä pyöri samaan aikaan miljoona ajatusta päivän vaihtamisesta siihen että joudutaan ottamaan valokuvat ennen vihkimistä, mitä en siis mistään hinnasta halua. Tyydyin kuitenkin tuohon puoli neljän aikaan ja lähdin meidän äidille todella surkeana.

Aloin itkemään kun parkkeerasin autoa pihaan. Olin niin vihainen itselleni että miksi en vain voinut soittaa sinne heti kun se virasto aukesi?! Tuntui että koko häät oli pilalla. Äiti huomasi että itken ja kun sain vain sanotuksi että kävin Kirkkoherranvirastossa, se jo luuli että en ollut saanut aikaa meidän päivälle ollenkaan. Mulla on edelleen todella paha mieli että menin tänkin asian sössimään, mutta kun juteltiin äidin kanssa, niin toisaalta saan olla onnellinen että saatiin kuitenkin kirkko sille päivälle kun haluttiin. Olis menny kaikki Save the Datet sun muut uusiksi.

Siitä en kyllä jousta että ne kuvat otettaisiin ennen vihkimistä. En halua että Sami näkee mua ennen alttaria, ihan sama kuinka ihania jotkut first look -kuvat olisi. Ehkä me sitten otetaan ne jossain välissä juhlapaikalla. Vihkiminen on niin myöhään, että jos me lähdettäis sen jälkeen vielä kuvattavaksi, ihmiset varmaan kuolisivat nälkään meitä odotellessaan.

Seuraavaksi onkin sit varmaan tehtävä uusi reissu Sinelliin, tulostettava uusiksi ne tekstit ja alettava askartelemaan niitä kutsuja. Laura jo kyselikin että koskas taas askarrellaan.

TJ 302 päivää

1 kommentti:

 1. Love me do:n syksyn häämessut ja Hääblogimiitti tulevat jälleen! Kutsumme sinut kutsuvieraana mukaan perinteiseen hääblogimiittiin 7.10.2017 Helsingin Kaapelitehtaalle. Laitathan meille postia jos haluat mukaan, niin lähetämme sinulle hääblogimiitti-infon!

  Lämpimin terveisin,
  Fanny
  fanny@lovemedo.fi
  www.lovemedo.fi

  VastaaPoista