lauantai 3. helmikuuta 2018

Testissä glitterin kiinnitys

Mikäs sen parempaa tekemistä perjantai iltana on, kuin testailla askarteluita häihin 😁 Kirjoittelin jo viime kesänä täällä kuinka oltiin spraymaalattu ja glitteröity purkkeja pöytäkoristeiksi. Mulla on pyörinyt tässä viime aikoina mielessä josko glitteröisin vielä lisää purkkeja (kun noita Dolmio kastikkeen purnukoita on kertynyt nurkkiin jo ihan kiitettävästi) ja tänään sain vihdoin itsestäni aikaiseksi!

Viime kesänä viimeistelin glitteröidyt purnukat hiuslakalla, jotta glitteri ei varisisi pois, mutta olin ajatellut että siihen voisi varmasti olla ihan joku oikeakin lakka. Lueskelin netistä muiden kokemuksia ja osa oli ostanut ihan tavallista spraylakkaa esim. Motonetistä, toiset askarteluun tarkoitettua lakkaa ja osa oli laittanut glitterin päälle vielä kerroksen liimaa. Tampereen reissulla käytiin Sinellissä ja siellä kysyin mitä kannattaisi käyttää, ja kun heillä ei ollut sitä spraylakkaa, ostin akryylilakkaa. Tänään testasin kumpi olisi parempi; tuo lakka vai lasiliima.

Hallittu kaaos..

Tässä lista tarvikkeista mitä käytin:

 • kynsilakka
 • sanomalehteä
 • talouspaperia
 • pieniä maalipensseleitä
 • glitteriä
 • lasiliima
 • akryylilakka
 • 2 isoa lautasta
 • 2 Dolmio-purkin kantta

Aloitin pesemällä purnukat, poistin etiketit ja käytin kynsilakkaa liimajälkien poistamiseen. Glitterillä läträäminen on sotkuista puuhaa, joten paikka jossa askartelee, kannattaa vuorata sanomalehdillä. Aloitin homman sivelemällä pensselillä lasiliimaa noin kolmasosalle purkkia ja kaadoin perään glitteriä toisen ison lautasen päällä. Kun olin kaatanut jonkun verran, vaihdoin lautasta ja kaadoin ensimmäiselle lautaselle jääneet glitterit. Lautaset kannattaa olla semmoiset jotka voi heittää pois askartelun jälkeen tai käyttää vaikka kertakäyttölautasia. Itse ainakin onnistuin jollain ilveellä liimaamaan glitteriä myös lautasiin 😏 Dolmio-purkin kansille kaadoin liimaa ja lakkaa, koska oma pensselini oli sen verran leveä, ettei mahtunut noihin purkkeihin.

Kun olin glitteröinyt molemmista purkeista 1/3, lähdin kokeilemaan glitterin kiinnitystä ja aloitin lasiliimasta. Glitteri ei joko ollut vielä kunnolla kuivunut kiinni tai sitten sivelin liimaa liian kovin ottein, koska glitteri lähti osin kävelemään. Lasiliima on aika vetistä ja sitä on helppo levittää pensselillä, toisin kuin akryylilakka, joka on paksua ja Erikeepperimaista. Töpöttelin sitä hieman eritavalla glitterin päälle kuin liimaa ja yritin saada aikaseksi mahdollisimman ohuen kerroksen. Lakka oli levitettynä hieman sinertävää, mutta kuivuneena kyllä läpinäkyvää.

Glitteröin molemmat purkit loppuun ja rupesin katselemaan miltä purkit näyttivät. Liima oli jo kuivunut, mutta lakalla kesti todella kauan kuivua. Mua harmitti ihan älyttömästi, että kiinnittämällä glitterit, se menetti suurimman osan ihanasta kimalluksestaan. Yritin ottaa siitä erosta kuvaakin, mutta ei sitä kuvassa niin selkeästi huomaa. Tekisi mieli jättää ne viimeistelemättä, mutta en kyllä halua että ne sitten varisevat juhlissa joka paikkaan... Yritin myös testata miltä näyttäisi jos purkkien sisään laittaisi valot, mutta ainoat mitä tähän hätään löysin, oli led tuikut. Niiden valo on lämpimän valkoista ja glitteriin sopisi paremmin kyllä kylmä valkoinen. Mulla oli Wishille pari käyttämätöntä lahjakorttia joten tilasin samantien testiksi 3kpl led nauhaa 😁 Kaipa se on vielä testattava sitä normaalia spraylakkaa, niin pääsee niistä sit päättämään mikä on paras. Meillä kun on vielä aika paljon glitteröitäviä koristeita...

Oikealla liima päällä, oikealla pelkkä glitteri.

Vasemmalla lakka päällä, oikealla pelkkä glitteri.


TJ 148 päivää ( 4 kuukautta, 4 viikkoa, 0 päivää )

2 kommenttia:

 1. Mullakin on haaveissahglitteröidä purkkeja meidän, mutta vastavnytvoon tajunnu miten älytön työ siinä tulee olemaan :D unelmastani en kuitenkaankluovuk💪🏼

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinä hommaa mutta kyllä se kannattaa, älä luovu unelmistasi! <3 Sit vaan kaikki mahdolliset kaasot, äidit sun muut avuksi ni johan syntyy purkkeja ku liukuhihnalta ;)

   Poista