torstai 18. tammikuuta 2018

KRIISI: Kaasojen mekot

En olisi kyllä ikinä uskonut miten paljon harmaita hiuksia tämäkin asia aiheuttaisi! Oltiin päätetty kaasojen kanssa jo varmaan heti ensimmäisessä kaasopalaverissa millaiset puvut heille hankitaan ja lupauduin kustantamaan ne. En enää muista oliko idea infinity dresseistä minun vai jonkun muun, mutta kun kaikki neljä kaasoani ovat vartaloiltaan hieman erilaisia, se tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Ne olisivat samanlaiset ja -väriset kaikilla, niinkuin haluankin, vaikka jokainen voi sitoa sen haluamallaan tavalla. Katsoin silloin jo että niitä saa valmiina ainakin Etsystä ja Noona ehdotti että äitinsä Tiina ompelisi ne helposti ja paljon halvemmalla. Ja tästä lähtökohdasta alkoi kaikki menemään päin prinkkalaa...

Tätä katsoin ensimmäisenä Etsystä. Kuva: täältä.

Päätettiin siis viime kaasopalaverissa että lähdettäisiin metsästämään mekkoihin kankaita mahdollisimman nopeasti. Noh... Kun aloin järjestämään reissua pk-seudulle kangaskaupoille, olikin Tiina sanonut Noonalle että mekot saa luultavasti halvemmalla tilaamalla ne sieltä Etsystä, ne kun on siellä noin 40e kipale. Meinasin sitten että tilataan vaikka ensin yksi mekko testiksi ja loput perään mikäli ensimmäinen olisi hyvälaatuinen. Järkytyksekseni huomasin kuitenkin että toimituskulut Jenkeistä Suomeen oli katsomallani myyjällä 44 dollaria eli enemmän kuin yhden mekon hinta!

Lähdin sit selaamaan muita myyjiä Etsyssä ja halvimmat toimarit oli n. 27e. Sieltä sai myös tilattua kangasnäytteitä kahdella dollarilla (toisin kuin sieltä ensimmäiseltä myyjältä) ja laitoin heti tilaukseen pari värivaihtoehtoa. Tarkoitus oli valita niistä parempi, mikäli kangas olisi hyvälaatuinen. Ajattelin kuitenkin käydä katsomassa Eurokankaan valikoiman, josko sieltä kuitenkin löytyisi halvalla oikeanlainen kangas ja kun mulla oli alkuviikosta muutakin asiaa Vantaalle, meni käynti hyvin siinä samassa. Aika turha käynti se loppupeleissä oli, Tiina oli toivonut sellaista kangasta joka ei purkaannu leikattaessa ja myyjä sanoi että ei semmoista oikein ole. Ja kun itse selasin kankaita läpi, eipä siellä ollut muutenkaan oikeanlaista saatikka -väristä kangasta..

Väri steel gray, mahdollisimman lähelle tätä haetaan.

Noh.. Olisin jo eilen saanut ne kangasnäytteet Etsyn myyjältä, JOS siellä Jenkeissä olisi osattu sulkea kirjekuori kunnolla ja ne palaset olisi pysyneet matkassa perille asti 😣 Eli sain siis tyhjän, aukinaisen kirjekuoren... Toisaalta tajusin siinä raivotessani että en ollut muistanut laskea mekkojen hintoihin tullimaksuja ja kun kävin tekemässä Tullin sivuilla alustavan laskelman, Etsystä tilatuille mekoille tulisi hintaa melkein 300e 😵 Siinä vaiheessa alkoi kyllä pieni paniikki nostaa taas päätään että mistä hitosta me nyt taiotaan ne mekot! Budjetti mekoille kun on noin 200e...

Eipä tässä enää muuta tule mieleen kuin kankaan tilaaminen netistä tai sitten valmiiden mekkojen metsästys Suomesta tai vaikka Virosta. Laitoin kaasoille jo meidän Whatsapp -ryhmässä viestiä ja nyt pitäisi sit yhdessä päättää mitä tehdään. Päivittelen tänne taas kun tilanne etenee johonkin suuntaan!

P.S. Sunnuntaina Love me do -häämessut, blogimiitti ja Vuoden Hääblogien julkistus, niistä kerron varmasti sunnuntaina!

TJ 163 päivää ( 5 kuukautta, 1 viikko, 5 päivää )

2 kommenttia:

  1. Moi! OOtko katsonut Virolaisesta DreeHouse.ee? https://dresshouse.ee/fi/maxi-leningit/3207-maksikleit-maxi0087-9.html tilasin itse esim tämän ja kaverille kaasomekoksi saman liilana. Mielyttävää, joustavaa kangasta. Hiukan omastani näkyi läpi kun niin vaalea kangas, mutta ei mitään mitä ei olisi nudeilla alusvaatteilla pelastanut! Siskoni asuu Virossa, joten tilattiin ne sinne ihan minimaalisilla postikuluilla. Suomeen kulut näytti olevan 11€, eikä tule tullimaksuja päälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Joo olen selaillut kyseisen puljun mekot läpi ja siellä on kyllä todella kauniita pukuja! Harmi vaan että tuolla ei (ainakaan viimeksi kun selasin) ollut isoja kokoja ollenkaan :/ Tuo infinity dress on tässä meidän tilanteessa tällä hetkellä paras vaihtoehto ja tähän aiheeseen on tulossa jatkoa luultavasti parin viikon sisään ;)

      Poista