perjantai 30. maaliskuuta 2018

Häiden suunnittelusta

Olen tässä jo pitkään miettinyt tämän postauksen kirjoittamista, jossa nyt siis avaan pikkuisen miten ja mitä apuna käyttäen olen näitä meidän häitä järjestellyt.

Häävihko
Kaikki lähti oikeastaan siitä, kun käytiin Emmin ja meidän äidin kanssa Love me do-messuilla tammikuussa 2017. Siitä meni jonkin aikaa, niin paikallisessa ilmaisjakelulehdessä oli juttua häiden järjestämisestä Lohjalla ja äiti oli ottanut sen lehden minulle talteen. Juttuun oli kerätty lohjalaisia eri alojen yrityksiä, jotka liittyivät kaikki jollain tapaa häiden järjestämiseen. Oli pitopalveluita, juhlapaikkoja, kukkakauppoja ja vaikka mitä. Leikkasin lehdestä jokaisen firman ilmoitukset talteen ja hommasin itselleni häävihon. Tein jokaiselle asialle oman aukeaman ja kävin jokaisen mainostaneen firman nettisivuilla katsomassa hintoja ja kirjoitin niitä ylös vihkoon.

Google / www.naimisiin.info
Käytin Googlea avukseni kun etsin lisää palveluntarjoajia Lohjalta. Siellä törmäsin mm. juhlapaikkaamme Karstun Seurantaloon sekä tiskijukkaamme DJ Karmaan. Kun rupesin miettimään mitähän kaikkea häiden järjestely oikeasti vaatii, löysin googlettamalla naimisiin.infon jossa on todella kattavasti häiden muistilistoja sekä muuta tietoa naimisiin menosta. Kirjauduin siellä foorumillekin, mutta aika pian huomasin että sitä ei (ainakaan enää) käytä hirveän aktiivisesti monikaan, niin sinne kirjoittelu loppui aika nopeasti. Sieltä löytyy selaamalla kyllä ihan hyviä keskusteluja kaikesta mahdollisesta, mutta osa ketjuista on jo kymmenenkin vuotta vanhoja.

Excel
Naimisiin.infoa selatessani tajusin miten paljon hoidettavia asioita oikeasti olisi ja aloin epäillä että pieni vihkoseni ei tulisi millään riittämään. Niimpä turvauduin vanhaan kunnon Exceliin! Tein oman listan aikataululle, josta voisi kuitata tehtäviä hoidetuksi sitä mukaa kun niitä sai tehtyä. Toiseen taulukkoon tein jokaiselle hoidettavalle asialle oman välilehden, jonne kirjoitin ylös hinnat sun muut tärkeät asiat. Yhdelle välilehdelle tein listan johon kirjasin koristeista kaiken mitä olin jo hankkinut ja mitä oli hankkimatta. Kummallisesti tuo lista on tässä paisunut tasaiseen tahtiin, kun olen matkan varrella saanut uusia mahtavia ideoita milloin mistäkin 😁

Makea hääblogi / Facebookin hääryhmät
Kun aloin luomaan tätä blogia, hain inspiraatiota muista hääblogeista ja siinä auttoi kivasti Makea hääblogi, josta löytyy listattuna paljon erilaisia hääblogeja. Harmikseni joudun tunnustamaan, että Aava ja omien häiden suunnittelu vie sen verran aikaa, että en ole paljoa kerinnyt muiden hääblogeja lukemaan. Makea hääblogista löysin myös apua kutsujen tekstien muotoilemiseen ja etikettiin. MakeaDesign taas tarjoaa graafista suunnittelua ja sieltä saa tilattua häihin kaikki tulostettavat aina kutsuista lähtien (mutta mehän tehtiin kaikki itse...).

Facebookin Häät 2018 -ryhmää olen seurannut aktiivisesti ja olen sieltä saanut paljon hyviä vinkkejä häiden järkkäämiseen. Milloin joku on vinkannut edullisista kipoista Prismassa karkkibuffetteja varten (haettiin tänään, kuva alla), paljon on ollut keskustelua Viron ja Latvian viinaralleista, loputtomasti kuvia häämekoista jnejne...  Facebookin hääkirppareilta olen taas hamstrannut paljon tavaraa ja koristeita käytettynä. On kivasti tullut säästettyä rahaa kun ei ole kaikkea ostanut uutena ja luontokin kiittää!

Viimeisin hankinta! Pahoittelut surkeasta kuvasta.

Tahtoo.fi
Tätä olen käyttänyt häiden järjestämisessä vasta vähän aikaa, mutta täytyy sanoa että on kyllä todella kätevä sivusto! Tahtoo.fi on täysin suomalainen häiden suunnittelu sivusto, mikä on tosin vasta beta-vaiheessa. Tätä sivustoa suosittelen kyllä lämpimästi kaikille häitään suunnitteleville! Sinne pystyy lisäämään kaikki kutsuttavat vieraat, tekemään todella kätevästi istumajärjestyksen, omat häänettisivut ja paljon muuta! Olin todella pitkään sitä mieltä että meille ei mitään nettisivuja tule, mutta kun tuolla se kävi niin helposti ja kätevästi, niin tulihan ne sitten meillekin väsättyä 😁 Sieltä vieraat näkee kattavamman hääinfon kuin kutsun mukana lähetettävässä, karttoja, sekä mm. hoitamaan ilmoittautumisen häihin.

Tässä reilun vuoden aikana on varmasti tullut selailtua näiden sivustojen lisäksi vaikka ja mitä, mutta nämä tässä luetellut ovat pysyneet vahvasti mukana koko suunnittelun ajan. Jokainen toki suunnittelee häänsä miten haluaa, mutta nämä olen kokenut itselleni hyödyllisiksi 😄

Tänä viikonloppuna varataan vihdoinkin häämatka ja voisin kirjoitella siitä vaikka ihan oman postauksen!

TJ 92 päivää ( 3 kuukautta, 0 viikkoa, 0 päivää )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti