tiistai 3. heinäkuuta 2018

HÄÄVIIKKO: Perjantai

Olen aivan kauhean pahoillani, että loppuhääviikon postaukset tulevat näin myöhässä! Häissäkin yksi vieras sanoi että oli odottanut perjantain kirjoitusta, mutta meillä meni perjantaina niin myöhään, että katsoin parhaakseni mennä vain nukkumaan! Tässä se kuitenkin tulee ja itse hääpäivästä kirjoitan varmasti useammankin postauksen!

Fiilikset:
Tunnelmat oli aika jännittyneet ja odottavat ja fiilis oli korkealla aamusta asti, vaikka pelkäsinkin että juhlapaikalla musta tulee aivan kauhea Bridezilla. Mulla on ollut niin vahvat visiot juhlapaikan laitosta, niin pelkäsin että jos jokin ei mene just niinkuin olin ajatellut, siitä syttyy sota. Noh, onneksi niin ei käynyt 😁

Mikä tänään stressasi:
Se että saadaan kaikki juhlapaikalla kondikseen vielä tämän päivän aikana. Hieman myös juhlapaikan lopullinen ilme.

Päivän kulku:
Aamulla heräsin Aavan kanssa ja Sami jäi vielä nukkumaan. Mulla meinasi tulla kiire, kun Sami ei meinannut nousta sängystä ylös ja mulla oli menoa heti aamusta. Lähdin lopulta ysiltä heittämään Aavaa hoitoon meidän mutsille ja ajoin Prismaan. Mulla oli ostoslistalla vielä viimeiset asiat häihin ja klo 10 ripsien laitto siinä Prisman vieressä. Meinasi tulla hieman kiire, kun Prismasta ei löytynytkään yhtä tuotetta ja lähdin vielä puoli 10 ajamaan Cittariin. Sieltä onneksi löytyi ja olin ihan ajoissakin ripsien laitossa.

Mulle laittoi ripset Studio Luxoksessa Maria, jolla kävin viimeksi Aavaa odottaessani, kaksi vuotta sitten ottamassa klassiset ripsien pidennykst. Tällä kertaa halusin kokeilla volyymiripsiä ja samalla multa nypittiin kulmakarvat, joka oli muuten näin melkein ensikertalaisena aika hirveetä! Ripsistä tuli aivan ihanat eikä mitään kamalia karvamatoja mitä olen joillain joskus nähnyt. Luxokselta lähtiessä kävin vielä Prismassa luontaistuotekaupassa ja ajoin siitä tuhatta ja sataa kotiin, jonne Emmi oli tulossa.

Lastattiin kaikkien autot, Samin, mun ja Emmin, täyteen juhlapaikalle vietävää tavaraa. Sami oli käynyt isänsä kanssa hakemassa Lohjan Juhlatarvikeliikkeestä vuokraamani lasiovisen jääkaapin juomille sillä aikaa kun olin ripsien laitossa ja lähdettiin ajamaan juhlapaikalle. Kello oli vähän vajaa 1. Hain Lauran kyytiini keskustasta ja kun tultiin Karstun Seurantalolle, siellä oli jo autojen purkaminen täydessä käynnissä, Noonakin oli päässyt paikalle. Juuri kun sain auton parkkiin, saatiin niskaamme kunnon rankkasadekuuro. Onneksi koko päivän aikana ei montaa sellaista tullut.

Olin suunnitellut tarkan marssijärjestyksen mitä tehtäisiin milloinkin. Tarkoitus oli että miehet laittaisivat ensin juhlasalin kattoon vuokraamani lipputankovalot ja niiden päälle hallaharsoa. Meidän iskän piti tulla auttamaan heti kun pääsisi töistä klo 13, mutta kun tajusin että oltiin jätetty hulahula-vanne kotiin minkä kanssa niitä harsoja piti kattoon laittaa, jouduin ajattamaan iskää meille ja vielä Motonettiinkin hakemaan varmuuden vuoksi lisää siimaa. Sillä aikaa raahattiin juuri saapuneen Jennan ja Samin kanssa jääkaappi paikoilleen ja Jenna ja Sami täyttivät sen. Minä kiipeilin buffet-tilan sekä eteisen katossa kiinnittämässä pompomeja Laura mun apuna, Noona laitteli niitä sydänkoristeita ikkunoihin ja Emmi teki vähän kaikkea pientä.

Karkkibuffa melkein valmis.

Lopulta iskä tuli meidän äidin äitin kanssa juhlapaikalle. Iskä rupesi heti kiipeilemään katossa kiinnittämässä lipputankovaloja ja mumma rupesi silittämään pöytäliinoja. Siinä samalla Emmi ja Jenna alkoivat jo laittamaan tuolihuppuja ja -rusetteja paikoilleen. Kun saatiin ensimmäinen pöytäliina silityksestä, laitettiin Lauran kanssa karkkibuffet kuntoon ja tehtiin pientä koemaistantaa karkeista 😁 Tajusin jossain vaiheessa laatikoita läpi käydessäni, että hallaharso oli jäänyt myös kotiin! Sami lähti hakemaan juuri sopivasti Juhaa bussiasemalta, niin he voisivat käydä samalla myös meillä hakemassa unohtuneita tavaroita. Kaikilla alkoi olemaan jo nälkäkin ja pyysin Samia ja Juhaa tuomaan myös pizzaa tullessaan.

Tuolihuppuen ja lipputankovalojen asennusta.

Pöytäliinojen silitys oli todella hidasta, kun ne olivat niin isoja eivätkä oikein tahtoneet suoristua. Kun saatiin toinen liina, laitettiin juomapöytä kuntoon. Kolmas liina menikin jo ihan vieraiden pöytään ja Emmi ja Noona sanoivat että se tulee niin paljon pöydän sivuilta yli, että pöydän ääreen saattaisi olla hankalaa istua ja että pöytäliina saattaisi lähteä kävelemään. He sitten halusivat tehdä seuraavan liinan jälkeen jo ensimmäisen pöydän kokonaan valmiiksi, jotta varmistettaisiin että koristeiden paino pitäisi liinat paikallaan. Olin miettinyt että pöydät olisi parasta koristella vasta kun valot ja harsot olisi saatu kattoon, mutta kun pöytiä ei tarvinnutkaan siirrellä kattoon kiipeilyn tieltä, pöytien koristelun saattoikin jo aloittaa. Vaikka sen jo heti arvasinkin, koristeet painoivat sen verran, että liinojen kanssa ei lopulta ollut ongelmaa.

Samilla kesti aika kauan hakea Juhaa ja olinkin aika yllättynyt kun he tulivat paikalle vain pizzat mukanaan! Tietysti Sami oli kokonaan unohtanut käydä meillä hakemassa sen harson! Siinä sitten pidettiin pieni tauko kun syötiin ja Sami ja Juha lähtivät aika nopeasti meille hakemaan sitä hallaharsoa ja paria muuta unohtunutta asiaa. Saatiin pöytiä valmiiksi aina sitä mukaa kun mumma sai hieman Emmin avustuksella liinoja silitetyksi. Lauraa tultiin hakemaan kuudelta kotiin. Mua alkoi väsyttämään ihan sikana kun oltiin seisty ja kävelty koko päivä. Aloin ihmettelemään kun Samilla ja Juhalla vain kesti ja kesti ja lopulta soitinkin Samille. Samin äiti ja veli oli tulleet meille ja ilmeisesti sen takia siinä alle tunnin reissussa oli mennyt jo reippaasti yli kaksi tuntia. Hoputin niitä tulemaan takaisin jotta iskä pääsisi niiden kanssa laittamaan harsot vielä kattoon.

Mikakin oli tullut jo sillä aikaa juhlapaikalle auttamaan. Empä siinä sitten paljoa Mikalle hommaa keksinyt, kun iskä itsekseen laittoi niitä valoja ja oli jo ihan loppusuoralla. Lopulta pyysin Mikaa laittamaan yksiin valoihin patterit sisään ja kun sen oli saanut tehtyä, Mika auttoa meidän iskää laittamaan hääparin pöydän taakse valoverhon ja siihen päälle Ikean harsoverhot.

Iskä, Emmi ja Jenna. Mika laittaa pattereita valoihin taustalla.

Kun Sami ja Juha lopulta tulivat takaisin, eipä ne siellä juhlapaikalla kauaa taaskaan viihtyneet, kun lähtivät hakemaan meidän hääautoa Helsingistä. Mikakin lähti siinä samassa. Iskä laittoi lopulta Emmin kanssa niitä harsoja kattoon. Meidän pappa toi meille äänentoistojärjestelmän, Noona testasi sitä ja lähti papan kyydillä kotiin. Itse olin unohtanut ostaa aamulla Minna Parikoihin pohjalliset, niin lähdin juhlapaikalta kasin jälkeen Prismaan ja Emmi, iskä, mumma ja Jenna jäivät vielä viimeistelemään juhlapaikan.

Auttoi ne pojat jopa sen verran, että leikkasivat hallaharsoa 😁
Ekat harsot katossa ja Jenna laittoi viimeisiä pöytiä kuntoon.

Ei niillä kauaa mennyt, kun jo ennen keskustaa sain Emmiltä viestin, että mun pitää mennä kirkolle, että iskä tulee sinne myös ja oli juuri lähtenyt ajamaan Karstulta. Juoksin Prisman läpi ja ostin ne pohjalliset ja vielä sukkahousutkin. Ajoin kirkolle eikä siellä ollut vielä ketään. Emmi tuli seuraavaksi ja sitten iskä soittikin että oli siinä nurkan takana. Laitettiin yhdessä kaksi tienvarsikylttiä paikoilleen ja lähdetiin Emmin kanssa viemään mun autoa porukoille lainaan viikonlopuksi. Siitä ajettiin Jennille hakemaan ilmapatjaa, joka taas tuli meille lainaan, kun nukkumapaikat alkoivat käydä vähiin Samin äidin ja veljen tultua meille yöksi. Juhakin siis punkkasi meillä sen yhden yön. DJ soitti myös siinä juuri Jennin ovikelloa pimpottaessani ja sovittiin vielä viimeisistä huomisen yksityiskohdista.

Tienvarsikylttejä kiinnittämässä meidän iskä ja Emmi!

Jenniltä ajettiin vielä takaisin porukoille, kun oltiin unohdettu mun häämekko sinne 😂 Siitä lähdettiin ajamaan meille kotiin ja samalla kerättiin ämpäriin kukkia, jotka tuli juhlapaikalle pöytiin. Hain himasta vielä tyynyn, hammasharjan sun muuta yöpymistarpeita, kerättiin meidän pihalta vielä heinää ja yhtä valkoista kukkaa ja lähdettiin Emmille, jonne menin siis yöksi. Alkuperäinen suunnitelma oli että kaikki kaasot olisivat tulleet sinne yöksi, mutta yksitellen jokainen peruutti tulonsa.

Emmillä käytiin vielä suihkussa, tehtiin hyttyskarkotteet juhlapaikalle (ohjeet kuvana alla jos joku haluaa kokeilla), syötiin vähän iltapalaa ja painuttiin puolilta öin pehkuihin. Oli siis todella toiminnantäyteinen päivä ja onneksi saatiin lähes kaikki juhlapaikalla tehtyä!TJ 1 päivää

4 kommenttia:

  1. Oli todella ihana lukea tätä postausta! ❤️ Kiitos kun jaksoit edes näin jälkikäteen kirjoittaa pitkästi häiden aatosta! Tästä saa varmasti moni hääpari paljon vinkkejä hääaaton suunnitteluun ja aikatauluttamiseen.
    Onnea tuoreelle avioparille! 😘❤️

    VastaaPoista
  2. Ihana ollut seurata tätä hääviikkoa näin yksityiskohtaisesti, antaa itellekin vähän vinkkejä mitä kaikkea siinä hääviikolla saattaa olla :D
    Onnea avioparille :)

    VastaaPoista